JAFFA PLANTAŽE

Jaffa plantaže u srcu Hercegovine

U povijesno važnom i rado posjećenom Blagaju, svoja vrata za goste je otvorila obiteljska tvrtka Jaffa-Komerc d.o.o. Za sve posjetitelje je na raspolaganju 80 ha plataže koja se može obići Jaffa vozićem ili u šetnji uz pratnju vodiča, pored je i dječije igralište, WC, parking. Na raspolaganju je i ljetna bašta u kojoj se nude tradicionalni mediteranski napitci iz vlastite proizvodnje, svježe ubrano voće i povrće, ali i domaći proizvodi od voća i povrća.

TURISTIČKO-EDUKATIVNE TURE

– Turističko – obrazovna tura “Upoznaj Jaffa plantaže” ima za cilj upoznati posjetitelje sa uzgojem voća, te pružiti dodatne informacije o specifičnim sortama. Za potpun ugođaj, tu je i Jaffa vozić koji vam pomaže da lakše obiđete plantaže zu pratnju vodiča. Trajanje ture: 45 min.

– Pored mogućnosti razvoja sadržaja i plana posjete po vašim potrebama, razvili smo program stručne posjete “Jaffa voćne kulture”. Ova tura je idealna za studente, nastavnike i zaljubljenike u voćarstvo. Trajanje ture: 2 sata

– Jaffa istraživači je tura namijenjena đacima i djeci koju učimo da vole našu okolinu. Na zanimljiv način, Jaffa vozićem, obilazimo plantaže i govorimo o kulturama, te posjećujemo vozni park poljoprivrednih mašina koje nam pomažu u radu. Tranje ture: 1h:30min.

Radno vrijeme: svaki dan od 07:00-19:00

Objekat posjeduje licencu Bike Friendly Standard (link)

Možda vam se sviđa