TURISTIČKA ORGANIZACIJA ČAPLJINKA

Turistička organizacija Čapljinka je osnovana prvenstveno da razvija svijest o značenju kulturno-povijesnih spomenika i prirodnih ljepota na području općine Čapljina i da vrši odgovarajuću promociju turističkih potencijala.

JU RADIMLJA

Javna ustanova za razvoj turizma i zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog naslijeđa “Radimlja“ Stolac je općinska turistička organizacija, a osnovana je radi stvaranja i promicanja identiteta i turističkih potencijala na razini općine, planiranja i provedbe zajedničke strategije njegove promocije, predlaganja i izvedbe promidžbenih aktivnosti u zemlji i inozemstvu od zajedničkog interesa za sve subjekte u turizmu, te podizanja razine kvalitete cjelokupne turističke ponude općine Stolac.

TURISTIČKI INFO CENTAR STOLAC

Turistički info ured Stolac je smješten u samom centru grada, 20m udaljeno od glavnog raskrižja puteva koji vode prema Trebinju i Ravnom (dalje Dubrovnik, Crna Gora), Bileći, te Mostaru. Pruža sve turističke usluge informativnog karaktera svim zainteresiranima. Omogućava kratko upoznavanje sa znamenitostima Grada kroz promotivni video, te razgovor sa djelatnicima, rent a bike usluge, bookiranje smještaja, kratkih ruta i jednodnevnih izleta, prodaje suvenira, monografije ,,Razgovor s Radimljom“, te vodiča kroz Stolac.

JP VJETRENICA

Špilja Vjetrenica je turistička atrakcija smještena u općini Ravno, jedan je od najvećih špiljskih sustava u Bosni i Hercegovini. Istražena 7.323,90m, 700m se koristi u turistikče svrhe. Iznimna po bioraznolikosti. Bogata špiljskim ukrasima. Nalazi se na preliminarnom popisu svjetske baštine UNESCO spomenika prirode. Jedinstvena po snažnom vjetru u ljetnim danima.

Smještena uz staru uskotračnu prugu „ĆIRO“, sada biciklističku stazu. U blizini biospeleološki muzej i INFO centar Vjetrenica.